Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka atjaunojusi informāciju starptautisko izdevniecību zinātniski recenzēto žurnālu sarakstā, kur iekļauti žurnāli, kuros LU akadēmiķi un zinātnieki potenciāli varētu publicēt savus zinātniskos rakstus.

Pamatā Žurnālu sarakstā atlasīti augsti novērtēti žurnāli pēc citējamības datubāzu Web of Science un Scopus datiem. No abām minētajām datubāzēm atlasīti 20 vislabāk novērtētākie žurnāli katrā nozarē. Salīdzināšanai izmantoti rādītāji, kuru aprēķināšanai izmantota līdzīga formula - "Žurnālu ietekmes faktors" (Journal Impact Factor) un CiteScore. Proti, jo žurnālam lielāks rādītājs, jo augstāk tas ir novērtēts konkrētas nozares ietvaros.  

Ar žurnālu sarakstiem, kā arī ar detalizētāku informāciju par datu atlasi varat iepazīties LU tīmekļa vietnes sadaļā Mans Portāls/Aktualitātes/Personāls/ Novērtētākie žurnāli pēc citējamības datubāzēm.  

Ņemot vērā, ka dati datubāzēs regulāri mainās, būtiski ir apgūt datubāzu Scopus un Web of Science piedāvātās iespējas žurnālu izvēlē. Lai to īstenotu, aicinām piedalīties LU Bibliotēkas piedāvātajās nodarbībās vai konsultācijās e-resursu apguvē. Plašāk: šeit.  

Kontaktinformācija: 
Gita Rozenberga 
LU Bibliotēka 
E-pasts: gita.rozenberga@lu.lv  

Dalīties