LU Zinātnes departaments, LU Bibliotēka un Nacionālais atvērtās piekļuves dienests (NAPD), LU īstenotā Eiropas Komisijas projekta OpenAIRE-Advance kontaktpunkts Latvijā 21. novembrī LU Zinātņu mājā (Jelgavas ielā 3) aicina Latvijas zinātnisko institūciju pārstāvjus uz semināru “Pētniecības infrastruktūra – Zenodo: starptautiska, daudznozaru un bez maksas”.

Seminārā “Pētniecības infrastruktūra – Zenodo: starptautiska, daudznozaru un bez maksas” (Research infrastructure Zenodo: international, multidisciplinary, free) interesenti uzzinās  par atvērtu, drošu digitālo arhīvu pētniecībai, kas ļauj visu nozaru pētniekiem dalīties un saglabāt pētījumu rezultātus, neatkarīgi no to apjoma vai formāta. 

Semināra vadītājs Tims Smits (Tim Smith) no Šveices ir starptautiski atpazīstamās Eiropas kodolpētījumu organizācijas CERN (European Organization for Nuclear Research) informācijas tehnoloģiju  sadarbības, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju ierīču un lietojumprogrammatūras nodaļas vadītājs. CERN organizācijā savulaik radīts vispasaules tīmeklis. Šobrīd CERN sadarbībā ar Eiropas Komisijas OpenAIRE projektu ir radījis repozitoriju Zenodo. Seminārā T. Smits demonstrēs un stāstīs par Zenodo repozitorija pakalpojumiem, kā tos izmantot un to savienojumu ar citām infrastruktūrām, kā arī dalīsies pieredzē par CERN pētnieciskā darba organizēšanu atvērtās zinātnes kontekstā. Plašāk par Zenodo lasīt šeit.

Vieta: Latvijas Universitātes Zinātņu māja, Jelgavas ielā 3 (telpa tiks precizēta)

Datums: 2019. gada 21. novembris

Laiks: plkst. 15.00 (reģistrēšanās no plkst. 14.30), semināra ilgums ir 90 min.

Semināra mērķauditorija: Latvijas augstāko izglītības iestāžu un zinātnisko institūciju personāls, pētnieki, doktorantūras studenti, pētniecības projektu vadītāji un koordinatori, pētniecības politikas administrācijas pārstāvji, repozitoriju vadītāji, informācijas speciālisti, bibliotekāri un citi interesenti.

Semināra darba valoda – angļu.

PIETEIKTIES SEMINĀRAM

Dalībniekiem būs iespēja saņemt apliecinājumu par dalību seminārā.

Semināra laikā tiks filmēts un fotografēts.

 

Seminārs tiek organizēts ar ES pētniecības un inovāciju programmas "Apvārsnis 2020" projekta "OpenAIRE-Advance" (līguma nr. 777541) atbalstu.

 

Kontaktinformācija:

Nacionālais atvērtās piekļuves dienests
e-pasts: napd@lu.lv

Gita Rozenberga
OpenAIRE-Advance Latvijā projekta vadītāja
Nacionālais atvērtās piekļuves dienests
e-pasts: gita.rozenberga@lu.lv

 

 

Dalīties