Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkas izstādes “Mirklis 100 gadi: Latvijas Universitātes Bibliotēka 1919-2019” atklāšana notiks 8. novembrī plkst. 15.00 LU Bibliotēkā Kalpaka bulvārī 4, 2. stāva konferenču zālē.

Latvijas Universitātes Bibliotēkas veidotā izstāde “Mirklis 100 gadi: Latvijas Universitātes Bibliotēka 1919 -2019” ir veltīta Latvijas Universitātes 100. gadadienai, un ir noslēdzošā izstāžu ciklā, kas tika aizsākts pirms septiņiem gadiem.

Lai gan Latvijas Universitātes Bibliotēkas pirmsākumi ir atrodami jau 1862. gadā, kad dibināts Rīgas Politehnikums un Bibliotēka, izstādē sniegts ieskats LU Bibliotēkas attīstībā no Latvijas Augstskolas dibināšanas un Centrālās Bibliotēkas veidošanas 1919. gadā līdz 2019. gadam.

Izstādē atspoguļota Bibliotēkas un fakultāšu bibliotēku attīstība, to atrašanās vietas, raksturoti tās vadītāji, kā arī ikdienas darbā izmantotās tehnoloģijas, gadu gaitā paveiktais bibliotekāro darba procesu un pakalpojumu pilnveidošanā un automatizēšanā, sadarbības veicināšanā, krājuma attīstībā un publikāciju gatavošanā.

Kopumā izstādi veido 10 mobilie stendi.

Šis jau ir astotais gads, kopš LU Bibliotēka gatavo šāda veida izstādes. Iepriekšējos gados tās ir bijušas izstādes gan par LU Sportu, LU rektoriem, LU mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem un LU nozīmīgām personībām, gan par studentu un mācībspēku studiju procesu, ikdienu un svētkiem, gan Bibliotēkas dārgumiem un LU Rakstiem.

Dalīties