Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka sadarbībā ar Kultūras informācijas sistēmu centru (KISC) piedāvā iepazīties ar kompānijas EBSCO periodisko izdevumu datubāzi PressReader. Izmēģinājuma piekļuve datubāzei eLibrary nodrošināta līdz 2019. gada 30. novembrim.

Kompānijas EBSCO periodisko izdevumu platforma PressReader ir vienota pasaules laikrakstu un žurnālu platforma, kas piedāvā piekļuvi vairāk nekā 120 valstu populārākajiem periodiskajiem izdevumiem 60 pasaules valodās. Publikācijas iespējams lejupielādēt un saglabāt, lai lasītu bezsaistē jebkurā laikā un vietā. Platformā nodrošināts tūlītējas tulkošanas rīks. Ērtākai resursa lietošanai pieejama mobilā aplikācija.

Izmēģinājuma piekļuves laikā lietotājiem iespējams iepazīt 7000 laikrakstus un žurnālus elektroniskā veidā.

Ērtākai resursa lietošanai kompānija EBSCO piedāvā pamācību (angļu valodā).

Datubāze PressReader pieejama LU (Lanet) datortīklā un ārpus tā līdz 2019. gada 30. novembrim.

 

PressReader interesentu un lietotāju ievērībai tiek rīkots tiešsaistes seminārs (vebinārs), kas notiks 2019. gada 16. oktobrī plkst. 16.00 Zoom Meeting vietnē.

To vadīs PressReader pārstāvis Džeimss Feirbotams  (James Fairbotham).

Lai noklausītos vebināru, vietnē nepieciešams pieslēgties ar tā vadītāja izveidotu vebināra ID  un paroli, kas ir pieejama šeit:

Meeting ID: 215 970 810

Password: 231928

 

Atgādinām izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma piekļuves datubāzēs.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par PressReader platformu šeit  vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursa nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

Dalīties