Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka aicina studentus, mācībspēkus, bibliotekārus un citus interesentus uz kompānijas ProQuest sniegtajām datubāzes Dissertations & Theses Global un e-grāmatu platformas eBook Central izmantošanas mācībām. Tās norisināsies 24. septembrī plkst. 15.00 LU Humanitāro un sociālo zinātņu centrā, Kalpaka bulvārī 4, 108. telpā.

Mācības vadīs kompānijas ProQuest konsultants – mācību treneris ar ilggadēju pieredzi Bjorns Olofssons (Bjorn Olofsson).

Mācībās plānots iepazīstināt klātesošos ar ProQuest platformas izmantošanas iespējām, meklējot informāciju datubāzē Dissertations & Theses Global, kā arī e-grāmatu platformā Ebook Central, kur LU abonējusi Academic Complete kolekciju un pēc LU mācībspēku pieprasījuma iegādājas e-grāmatas, kas nepieciešamas LU studiju procesa veiksmīgai nodrošināšanai. Olofssons iepazīstinās klātesošos ar e-grāmatu meklēšanas, lejupielādes un izmantošanas iespējām, kā arī platformas aktualitātēm un sevišķo atbalstu informācijas resursu administratoriem.

Semināra darba valoda – angļu.

Vietu skaits ierobežots.

Lai pieteiktos, lūdzam izmantot pogu zemāk:

Kompānija ProQuest piedāvā plašu zinātnisko resursu klāstu, tādējādi sniedzot atbalstu studijām un pētniecībai. Latvijas Universitāte šobrīd abonē daudznozaru datubāzi Dissertations & Theses Global, kur LU studentiem un mācībspēkiem pieejami 2,3 miljoni disertāciju un maģistra darbu pilnteksti. Tāpat tiek abonēta daudznozaru e-grāmatu kolekcija Academic Complete, kur LU lietotāji var piekļūt ap 157 000 e-grāmatu. ProQuest eBook Central platformā LU pieejamas arī atsevišķi iegādātās e-grāmatas.

Interesenti laipni aicināti piedalīties mācībās!

Kontaktinformācija: 
Aija Uzula 
LU Bibliotēka 
Tālr.: 67551933 
E-pasts: aija.uzula@lu.lv  

Dalīties