Lai kopīgi izzinātu ar kādiem izaicinājumiem saskaras pētnieki un zinātnieki, meklējot publicēšanās iespējas starptautiskos zinātniskajos žurnālos, esat aicināti pievienoties sarunai 3. jūlijā 10.00 Kalpaka bulvārī 4, Latvijas Universitātes Bibliotēkas 1. stāvā.

Pasākumā aicināti piedalīties pētnieki, pēcdoktoranti, doktoranti u.c., kuriem interesē uzzināt vairāk par to, kā uzlabot savu publicēšanās praksi.

Ar pieredzi dalīsies Dr. sc.soc. Miķelis Grīviņš, Dr. Sc. Comm. Mārtiņš Kaprāns, Dr. sc. soc. Inta Mieriņa, Dr.phil. Jurģis Šķilters, Dr. phil. Toms Ķencis

Kopīgi izzināsim kā sociālo un humanitāro zinātņu pārstāvjiem publicēties starptautiskos zinātniskos žurnālos, ar kādiem izaicinājumiem saskārušies sarunas dalībnieki, meklējot atbildes uz jautājumiem:

  • kā stratēģiski domāt par publicēšanos;
  • kā meklēt žurnālus, kuros publicēties un kā izvērtēt publicēšanās piedāvājumus;
  • kā strādāt ar zinātniskām publikācijām.

11.45- 12.00 būs programmas Apvārsnis 2020  projekta Open Aire prezentācija "Atvērtā piekļuve jeb Open Access zinātniskās publicēšanās kontekstā" par ko vairāk stāstīs Gita Rozenberga, OpenAIRE-Advance projekta un Latvijas Universitātes Bibliotēkas pārstāve.

Visi sanākušie aicināti pievienoties sarunai, padaloties ar savu pieredzi un zināšanām un uzdodot jautājumus.

Kad? 3. jūlijā 10.00 - 12.15

Kur? Kalpaka bulvārī 4, 1. stāvā.108. telpā (Ieeja ēkā no pagalma).

Pasākums ir bezmaksas.

Pasākumā būs iespējams pieslēgties ar Skype. Ja interesē šī iespēja, lūdzu, atzīmēt to pie reģistrēšanās.

Interesenti aicināti reģistrēties līdz 1. jūlijam 17.00  šeit.

Pasākumu var meklēt FB šeit.

Par runātājiem:

Dr. sc.soc. Miķelis Grīviņš, Latvijas Sociologu asociācijas valdes priekšsēdētājs un pētnieks Baltic Studies Centre, kas veiksmīgi startējis dažādos programmas Apvārsnis 2020 projektos

Dr. Sc. Comm. Mārtiņš Kaprāns Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieks

Dr. sc. soc. Inta Mieriņa, Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas pētījuma centra direktore, Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece

Dr. phil. Jurģis Šķilters, Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratorijas vadītājs

Dr. phil. Toms Ķencis Latvijas Universitātes Literatūras Folkloras un mākslas institūta pētnieks

 

Nacionālais kontaktpunkts informē, ka programmas Apvārsnis 2020 jaunākās darba programmas tiks apstiprinātas jūnija beigās, tāpēc aicinām pieteikties konsultācijām, lai laicīgi gatavotos programmas Apvārsnis 2020 pēdējiem projektu konkursiem. Informācija par konkrēto jomu ekspertiem, pie kuriem varat konsultēties, atrodama šeit.

Ar jaunākajām Apvārsnis 2020  darba programmu darba versijām var iepazīties šeit.  

Ja interesē pieteikties jaunumiem Apvārsnis 2020 sociālo un humanitāro zinātņu kontekstā, aicinām pieteikties jaunumu saņemšanai šeit.
 

Pasākumu organizē VIAA Nacionālais kontaktpunkts sadarbībā ar Latvijas Universitātes Bibliotēku, Latvijas Sociologu asociāciju, Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūtu, Latvijas universitātes Diasporas un migrācijas pētījumu centru, Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratoriju.

Informatīvi atbalsta Rīgas Stradiņu Universitāte, Latvijas antropologu biedrība, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts.

Dalīties