Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka līdz 2019. gada 4. decembrim nodrošina izmēģinājuma piekļuvi kompānijas EBSCO humanitāro zinātņu datubāzei MLA International Bibliography with Full Text.

MLA International Bibliography with Full Text pilntekstu datubāzi veido Moderno Valodu Asociācija (Modern Language Association). Tajā pieejami ap 2,8 miljoni žurnālu, izdevumu sēriju un grāmatu izdevēju citējamības datu, sākot no 1920. gada līdz mūsdienām, ietverot pilntekstus aptuveni 1000 e-žurnāliem, piemēram, Applied Linguistics, Critique, Comparative Literature, Renaissance Quarterly and College Composition & Communication. Lietotājiem ir iespēja izmantot MLA Tēzauru (MLA Thesaurus). Pieejamās nozares ir literatūra, lingvistika un valodas kopumā, folklora, kino, literārkriticisms, dramaturģija, kā arī izdevējdarbības un publicistikas vēsturiskie aspekti. Tāpat šeit pieejama informācija par retoriku un stilistiku, valodas un literatūras mācīšanas vēsturi, teoriju un praktiskām ievirzēm.

Izmēģinājuma piekļuve MLA International Bibliography with Full Text  nodrošināta līdz 2019. gada 4. decembrim.

Iesakām  izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma piekļuves datubāzēs.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par  EBSCO MLA Interantional Bibliography with Full Text, sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursu nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

Dalīties