LU Bibliotēkā Kalpaka bulvārī 4 apskatāma LU TLMS “Vāpe” 45 gadu jubilejas keramikas un gleznu izstāde “Man tikai ziedēšana prātā”. Izstāde atvērta ikvienam interesentam!

Vai iespējams iesaiņot pavasari līdzi ņemšanai uz rudeni? Un kur to var aplūkot pelēkajā veļu un pandēmijas nomācošajā laikā?

Tā kā ekspozīcija baudāma vizuāli, pandēmijas aizsargmaskas netraucēs izgaršot vāpiešu radīto pavasara noskaņu.

Daba ir vienīgā, kas garantē psiholoģisku līdzsvaru un saprāta atjaunotni šajā covidkarnevālā, tāpēc visi 19 autori dziļā reveransā godbijīgi noliec galvas dabas visvarenā spēka priekšā.

Izstāde reizē ir atgādinājums – ja saudzēsiet dabu, daba saudzēs arī mūs. Katrs autors izvēlējies savam emocionālajam stāvoklim atbilstošu tēmu. Kurš sajūsminājies par ziedošu smilgu, kuru uzrunājusi baltgalve pienene, kam dvēselē iekritis pelēkā migliņā tērpies ziedošs rudzu lauks, kurš ziedkausā notvēris zied+ēšanas dizainu. Un visam pāri putni! No iedvesmas bērna zīmējumā līdz humorīgam Valentīndienas dūdotāju pulciņam. Un kur tad vēl trauslie dvēseles pieskārieni ziedu gleznojumos! Ar pēdējo turpinām savu aizsākto tradīciju “Meklējam apslēptos talantus “Vāpē””. Bet, tā kā esam mūžīgie jaunu ceļu gājēji, tad šoreiz keramiķi iemēģinājuši roku arī jaunas tehnikas pielietojumā. Autori, atbilstoši iecerei, likuši lietā virsglazūras apgleznojumus, kā arī rotājumu dekolu tehnikā.

Izbaudiet kopā ar vāpiešiem mūsu jubilejas pavasari.