Pieslēgties datubāzei 

SIA "Latvijas standarts", pamatojoties uz noslēgto resursa abonēšanas līgumu ar Latvijas Universitāti, nodrošina piekļuvi Latvijas standartu tiešsaistes lasītavai LU Bibliotēkā vairāk nekā 44 000 Latvijas standartu dokumentu pilntekstiem elektroniskā formātā (nacionāliem, adaptētiem Eiropas (EN) un starptautiskiem (ISO, IEC) standartiem un to vēsturiskām versijām bez ICS grupu ierobežojuma). Standartu krājums tiek aktualizēts un papildināts ar standartu pirmpublicējumiem, jaunām versijām, tulkojumiem, to grozījumiem un koriģējumiem.  Krājumā iespējams meklēt pēc standarta numura un vārda vai frāzes.

UZMANĪBU! Standartu krājuma tiešsaistes lasīšana nodrošināta LVS mājaslapas sadaļā "Bibliotēka" LU Bibliotēkā Aspazijas Bulvārī, Bibliotēkā Raiņa Bulvārī, Dabaszinātņu bibliotēkā, Sociālo zinātņu fakultātes bibliotēkā. Informāciju par piekļuvi resursam (lietotājvārds un parole) jautāt LU Bibliotēkas darbiniekiem.

Piekļuve resursam nodrošināta tikai LU Bibliotēkas telpās.

Resursa lietošanas videopamācības (tiešsaistē)

Resursa lietošanas pamācība 

Video: ieskats resursa saturā

Saņēmēja ierīcēm ir jāatbalsta HTML5 vai Adobe Flash tehnoloģijas. Tiek atbalstītas Mozilla Firefox, Chrome, Safari pārlūku un Microsoft Edge jaunākās versijas.

Iespēja izteikt viedokli par konkrētiem standartiem Standartu projektu pārskates vietnē

Konsultācijas e-resursa izmantošanā var saņemt, sazinoties ar LU Bibliotēkas konsultantu.

Aicinām izteikt atsauksmes par e-resursu!